Grachtenmusea
 

Open Tuinen Dagen

16, 17 en 18 juni 2017
Hofjes en gezamenlijke tuinen


Tijdens het derde weekend van juni openen meer dan 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren weer voor het publiek.

Aan de Amsterdamse grachten, tussen Brouwersgracht en Amstel zijn op 16, 17 en 18 juni de mooiste tuinen voor het publiek opengesteld. Statige oude bomen, zeldzame planten, fraaie tuinhuizen en zowel klassieke als nieuw aangelegde tuinen zijn te bewonderen in de besloten percelen, die zelden voor het publiek toegankelijk zijn.

Dit jaar is het thema Hofjes en Gezamenlijke tuinen. De eerste vorm van gemeenschappelijke tuinen waren de hofjes uit de 17e en 18e eeuw. De rijke regenten van Amsterdam leefden in weelde in hun grandioze huizen en prachtige tuinen, maar hebben ook een groot aantal hofjes gesticht, waar weduwen en minder vermogenden van een rustige oude dag konden genieten. Nog steeds worden de, vaak verborgen hofjes, gekenmerkt door een weldadige rust, die nu tijdens de Open Tuinen Dagen even wordt verstoord als de deuren open gaan voor het publiek!

De opbrengst van de Open Tuinen Dagen is bestemd voor het Grachtentuinen Fonds.

Openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur
Ticketprjs: €20,00
Voorverkoop: € 18,00 via de Webshop van Museum Van Loon
: https://webshop.museumvanloon.nl/tickets/6

In het entreebewijs staan alle adressen met een korte beschrijving. De tickets zijn het gehele weekend geldig.

Verkoop- en startadressen: o.a. Bijbels Museum, Herengracht 366-368; Museum Van Loon, Keizersgracht 672, Amnesty Keizersgracht 177 en Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605

Meer informatie via: www.opengardendays.nl of info@opentuinendagen.nl

N.B. De tuinen zijn vanwege stoepen en trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Honden worden niet toegelaten.