Grachtenmusea
 

20, 21 en 22 juni 2014
400 Jaar Grachtentuinen


De Open Tuinen Dagen 2013 waren een groot succes!
Museum Van Loon organiseert ook in 2014 de Open Tuinen Dagen in het derde weekend van juni. Op 20, 21 en 22 juni wordt een verborgen deel van Amsterdam zichtbaar als zo'n 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen opengesteld worden voor het publiek. In 2014 staan de Open Tuinen Dagen in het kader van: tot nut en vermaak.

Bij de aanleg van de grachten werd er niet alleen plaats ingeruimd voor bomen aan de voorzijde, maar ook voor grote tuinen aan de achterzijde van de huizen. Dankzij Amsterdams strenge wetten, de ‘keuren’, zijn de meeste tuinen door de eeuwen heen gespaard gebleven en geven ze ons nu een boeiende blauwdruk van vier eeuwen tuinhistorie. Tuinen waren niet alleen ter vermaak, maar ook voor het nut, met bleekvelden en fruitbomen. Ook vandaag de dag spelen de tuinen een rol als groene long voor de stad.

Meer informatie: www.opentuinendagen.nl of info@opentuinendagen.nl

Openingstijden: 10:00 tot 17:00 uur.
Toegangsprijs / passe -partout: €15,-.
Met het passe-partout kunt u gedurende drie dagen alle tuinen eenmaal bezoeken.

Verkoop- en startadressen:
Museum Van Loon, Keizersgracht 672.
Bijbels Museum, Herengracht 366-68.
Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605.
Het passe-partout bevat een korte beschrijving van alle tuinen en een stadskaart waarop is aangegeven waar deze zich bevinden.
Alle drie de dagen vaart een boot langs de verschillende adressen.

N.B. De tuinen zijn vanwege stoepen en trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Honden worden niet toegelaten.