Grachtenmusea
 

Open Tuinen Dagen

19, 20 en 21 juni 2015
Kunst in de Grachtentuin


Museum Van Loon organiseert ook in 2015 de Open Tuinen Dagen in het derde weekend van juni. Op 19, 20 en 21 juni wordt een verborgen deel van Amsterdam zichtbaar als zo'n 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen opengesteld worden voor het publiek. In 2015 staan de Open Tuinen Dagen in het kader van: Kunst in de Grachtentuin.

Bij de aanleg van de grachten werd er niet alleen plaats ingeruimd voor bomen aan de voorzijde, maar ook voor grote tuinen aan de achterzijde van de huizen. Dankzij Amsterdams strenge wetten, de ‘keuren’, zijn de meeste tuinen door de eeuwen heen gespaard gebleven en geven ze ons nu een boeiende blauwdruk van vier eeuwen tuinhistorie. Tuinen waren niet alleen ter vermaak, maar ook voor het nut, met bleekvelden en fruitbomen. Ook vandaag de dag spelen de tuinen een rol als groene long voor de stad.

Meer informatie en kaartverkoop: http://www.opentuinendagen.nl/ of info@opentuinendagen.nl

Openingstijden: 10:00 tot 17:00 uur.
Toegangsprijs / passe -partout: €16,- in de voorverkoop en €18,- aan de deur.
Met het passe-partout kunt u gedurende drie dagen alle tuinen eenmaal bezoeken.

Verkoop- en startadressen zijn onder andere:
Museum Van Loon, Keizersgracht 672.
Bijbels Museum, Herengracht 366-68.
Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605.

Het passe-partout bevat een korte beschrijving van alle tuinen en een stadskaart waarop is aangegeven waar deze zich bevinden.


N.B. De tuinen zijn vanwege stoepen en trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Honden worden niet toegelaten.